Frequent bewegen

Vaak bewegen voor een

goede geestelijke en lichamelijke gezondheid


Frequent bewegen, dus vaak, brengt je veel heb ik in de loop der jaren gemerkt. Door de jaren heen heb ik tijden gehad dat ik mij niet goed voelde. Lichamelijk niet en geestelijk niet.

Ondanks dat ik 3 of 4 maal per week een uur ging fitnessen. En ik op de fiets boodschappen deed en de kinderen met de fiets naar school bracht. Ik dacht dat het met bewegen wel goed zat, terwijl ik de rest van de dag vooral achter de computer aan het werk was.

Gelukkig ben ik er uiteindelijk, toevallig, achter gekomen dat veel, en dan bedoel ik vaak, bewegen gedurende de dag een heel positieve invloed heeft op hoe je je lichamelijk en geestelijk voelt.

 Ik ben meer, in de vorm van vaker, gaan bewegen omdat ik mijn slaapproblemen, ook een bron van je lichamelijk en geestelijk niet goed voelen, aan ging pakken met een slaaprestrictie programma. Hierbij lig je, totdat je je slaapritme hebt aangepast, slechts 6 uur in bed.

 Dit, voor mij, korte slapen bracht grote vermoeidheid, en dus een grote behoefte aan slaap met zich mee. Dit is ook de bedoeling. Je bent dan zó moe dat je wel in slaap valt. Vaak al binnen enkele minuten, in plaats van het uren wakker liggen voordat ik dan voorheen in slaap viel. Wil je meer weten over slaaprestrictie klik dan hier

 Om maar wakker te blijven ben ik heel regelmatig een stukje gaan wandelen. Verspreid over de dag iedere keer weer een stukje lopen. En af en toe, na het eten, een iets langere wandeling.

 Hierdoor ik wakker blijven én begon ik mijzelf steeds beter te voelen. Dit laatste kwam natuurlijk ook door het beter slapen.

Ik merkte als snel dat hoe vaker ik ging bewegen, des te beter ik mij voelde.

Nu beweeg ik heel regelmatig, vele malen per dag. Ik onderbreek mijn werk achter de computer ook frequent om even een stukje te gaan wandelen. Meer informatie hierover kan je in het artikel meer bewegen lezen

Naar mijn mening is bewegen, in de vorm van lopen/wandelen, de basis. Een variatie hierop is fietsen. Dat zou je ook een paar maal per dag kunnen doen. Dit komt echter dan niet in plaats van het wandelen.

Je kunt het lopen/wandelen op veel verschillende manier doen. Ik zal hierover binnenkort meer over schrijven.

Frequent trainen

Wil je meer gaan doen, dan kan je er ook voor gaan kiezen om te gaan trainen. Kort en vaak, of een langere training. Of een combinatie hiervan zoals ik nu doen.

De combinatie van meer bewegen en meer trainen is volgens mij ideaal. Het één is niet beter dan het ander. En doe je alleen één van de beiden, dan laat je heel veel liggen.

Meer uitleg hierover kan je in het artikel over frequent trainen lezen

Jan Heering over frequent bewegen

Ik heb gemerkt dat ik mij beter voel, lichamelijk en geestelijk, als ik mij frequent beweeg. Hiermee bedoel ik veel beweeg momenten verspreid over de dag.Disclaimer frequent bewegen