Opbloeien met
frequente dankbaarheid

Frequente dankbaarheid foto door Zac Durant op Unsplash

Een methode om weer op te bloeien is door frequent te denken aan iets waarvoor je dankbaar bent.

Het maakt niet veel uit wat het is waarvoor je dankbaar bent, het mag heel klein zijn, maar focus je op iets dat er nu is. Je wilt in het nu blijven, niet terug denken aan het verleden.

Dankbaarheid voor iets, hoe klein ook, kan iedereen wel voelen. Dus jij ook.

Dankbaarheid brengt direct een goed gevoel in je lichaam. En je aandacht breng je hiermee heel eenvoudig en snel naar iets positiefs.

Je straalt deze dankbaarheid ook uit. Het Universum kan niet anders dan reageren hierop en zal je meer brengen van waar jij dankbaar voor bent. Geef het even de tijd, het Universum heeft even tijd nodig om alles in werking te zetten om datgene dat aansluit bij jouw gevoelens van dankbaarheid in je leven te brengen.


Opbloeien met gratitude journal

Om je nog bewuster aandacht te hebben voor dankbaarheid (gratitude) kan je  op1 of 2 momenten van de dag in een schrift/ boek (journal) schrijven waarvoor je dankbaar bent.

Je kunt dit gewoon thuis doen, je hoeft niet te wachten totdat je op vakantie op een bergtop zit met een prachtig uitzicht zoals hier op de foto.

Goede momenten om in je gratitude journal te schrijven zijn direct na het wakker worden, dus het eerste moment van de dag en vlak voor het slapen gaan.

Wanneer je dit doet direct na het wakker worden, dan is de toon voor de dag al gezet en begin je je dag in een goede stemming.

Vlak voor het slapen gaan nogmaals in je journal schrijven waarvoor je dankbaar bent maakt dat je in slaap valt in de juiste stemming. Bijkomend voordeel is dat je de volgende ochtend merkt dat je meer uitgerust wakker wordt dan wanneer je niet in je journal schrijft.
Entire contents copyright © JanHeering.com. All rights reserved.

Home Sitemap Disclaimer Frequente Dankbaarheid