Maak je hoofd leeg

Leeg hoofd voor rust en focus

Stop met uitstellen en afstellen

Heb je er wel eens opgelet wat er allemaal in je hoofd gebeurt gedurende de dag? Als ik dat doe, dan bemerk ik dat er regelmatig gedachtes komen aan gebeurtenissen die niet helemaal lekker zijn gelopen en die een bepaalde, negatieve, lading voor mij hebben.

Daarnaast zijn er gedachtes die maken dat ik wil gaan uitstellen. Of zijn er door alles wat er in mijn hoofd zit gevoelens waardoor ik afleiding ga zoeken. Zonder dat ik op dat moment bedenk dat ik iets aan de gedachtes of gevoelens kan doen.

 Lange tijd geleden heb ik eens horen zeggen dat succesvolle mensen succesvol zijn omdat zij in staat zijn om hun hoofd leeg te maken. Hierdoor waren er geen negatieve gedachtes en emoties. En gingen ze niet uitstellen of afstellen.

 Daar zit veel waarheid in heb ik gemerkt.

 Vaak is mijn hoofd te vol met gedachten waarbij ik niet alleen daar last van heb maar ook van de bijbehorende razende emoties.

Bemerk ik het echter en maak ik mijn hoofd leeg, dan is het gelijk rustig.

Niet allen in het hoofd, maar ook in mijn lichaam.

Want de razende emoties zijn dan verdwenen en rust is er voor in de plaats gekomen.


 Maak je hoofd leeg op een eenvoudige manier

Je hoofd leegmaken is simpel wanneer je het een aantal keren hebt gedaan.

Inmiddels hoef ik er alleen maar aan te denken en het gebeurt al.

Je kunt je hoofd leegmaken door je een wit groot bord voor te stellen. In je hoofd. Of vlak voor je ogen. Je gedachten zijn dan snel verdwenen.

En andere makkelijke manier of om een stukje te gaan wandelen en je daarbij te focussen op de onderkant van je voeten. Verder denk je aan niets. Alleen de focus op de onderkant van je voeten.

Doe het maar eens. Bij mij werkt het om een leeg hoofd te krijgen. Bij jou zal het dan ook vast werken.

Ik geloof in je, geloof in jezelf!