Frequent bewegen

Frequent bewegen voor een

goede geestelijke en lichamelijke gezondheid


Frequent bewegen, dus vaak, brengt je veel heb ik in de loop der jaren gemerkt. Door de jaren heen heb ik tijden gehad dat ik mij niet goed voelde. Lichamelijk niet en geestelijk niet.

 Ondanks dat ik 3 of 4 maal per week een uur ging fitnessen. En ik op de fiets boodschappen deed en de kinderen met de fiets naar school bracht. Ik dacht dat het met bewegen wel goed zat, terwijl ik de rest van de dag vooral achter de computer aan het werk was.

 Gelukkig ben ik er uiteindelijk, toevallig, achter gekomen dat veel, en dan bedoel ik vaak, bewegen gedurende de dag een heel positieve invloed heeft op hoe je je lichamelijk en geestelijk voelt.

 Ik ben meer, in de vorm van frequenter, gaan bewegen omdat ik mijn slaapproblemen, ook een bron van je lichamelijk en geestelijk niet goed voelen, aan ging pakken met een slaaprestrictie programma. Hierbij lig je, totdat je je slaapritme hebt aangepast, slechts 6 uur in bed.

 Dit, voor mij, korte slapen bracht grote vermoeidheid, en dus een grote behoefte aan slaap met zich mee. Dit is ook de bedoeling. Je bent dan zó moe dat je wel in slaap valt. Vaak al binnen enkele minuten, in plaats van het uren wakker liggen voordat ik dan voorheen in slaap viel. Wil je meer weten over slaaprestrictie klik dan hier

 Om maar wakker te blijven zijn wij, mijn dochter deed ook mee met het slaaprestrictie programma, heel regelmatig een stukje gaan wandelen. Verspreid over de dag iedere keer weer een stukje lopen. En af en toe, na het eten bij ons, een iets langere wandeling.

 Hierdoor konden we wakker blijven én begonnen we ons steeds beter te voelen. Dit laatste kwam natuurlijk ook door het beter slapen.

 We merkten dat hoe vaker we gingen bewegen gedurende de dag, des te beter we ons gingen voelen.

 Nu bewegen we heel regelmatig, vele malen per dag. Ik onderbreek mijn werk achter de computer ook frequent om even een stukje te gaan wandelen. Meer informatie hierover kan je in het artikel frequent bewegen lezen

 Naar mijn mening is bewegen, in de vorm van wandelen, de basis. Een variatie hierop is fietsen. Dat zou je ook een paar maal per dag kunnen doen. Dit komt echter dan niet in plaats van het wandelen.

 Wil je meer gaan doen, dan kan je er ook voor gaan kiezen om te gaan trainen. Kort en vaak, of een langere training. Of een combinatie hiervan zoals ik nu doen. Meer uitleg hierover kan je in het artikel over frequent trainen lezen

 Frequent aandacht voor je gedachten en gevoelens

 Ik raad het ook aan om regelmatig aandacht aan je gedachten en gevoelens te geven. Vaak worden we meegesleept door wat er om ons heen gebeurt. Of door wat zich in je hoofd afspeelt. Door frequent stil te staan bij je gedachten en hoe jij je voelt, wordt je je bewust van hoe je door jouw leven gaat.

 Door deze bewustwording ben je in staat om ervoor te kiezen om dit aan te passen mocht je dit willen. Bijvoorbeeld omdat je last hebt van negatieve gedachtes en ongewenste emoties. Je kunt in dit artikel lezen hoe jij met frequente aandacht jouw gedachten en emoties in het gareel krijgt met eenvoudig toe te passen techniekenFrequent bewegen disclaimer