Opbloeien in de buitenlucht

Leestijd: 4 minuten

Opbloeien in de buitenlucht, je weer goed voelen, je stralende zelf (kunnen) laten zien en zijn, daarover kan je in dit artikel meer lezen.

Opbloeien op JanHeering.com

Het beste dat je kunt doen om weer op te bloeien is in mijn mening naar buiten gaan. 

En dan niet even, maar zoveel mogelijk. Waarbij je dan ook nog, als het enigszins mogelijk is, beweegt.

Op dit moment brengen wij met z’n allen, en waarschijnlijk jij ook, heel veel tijd binnen door. Binnenshuis en op je werkplek.

Eén van de vele gevolgen hiervan is dat we weinig straling van de zon opdoen. En laat die zonnestraling, in tegenstelling van wat veel wordt beweerd, nu heel belangrijk, eigenlijk cruciaal, zijn voor je lichamelijke en geestelijke welzijn.

Zolang er mensen rondlopen hier op aarde worden ze blootgesteld aan zonnestraling, zelfs wanneer het bewolkt is. De laatste honderden jaren zijn de mensen echter meer en meer binnen gaan vertoeven, met alle gevolgen van dien.

Bijna alle componenten van de zonnestraling zoals Ultraviolet A en B en Infrarood straling blijken essentieel te zijn voor je gezondheid.

UVC is schadelijk maar omdat deze straling geblokkeerd wordt door de ozon laag hebben we daar geen last van.

Ultraviolet B is onder andere belangrijk omdat deze straling de  aanmaak van cholecalciferol, (waaruit vitamine D wordt gemaakt) in de huid stimuleert.

Infrarood straling, met name Near Infrared, is essentieel voor het stimuleren van aanmaak van melatonine in de cellen.

De melatonine in de cellen heeft een antioxiante werking waarbij schadelijke stoffen die bij de energieproductie in de cellen vrijkomt wordt opgeruimd.

Deze melatonine heeft geen invloed op slaap en slaperigheid, dat is melatonine die afgegeven wordt door de pijnappelklier en bevindt zich in de bloedbaan, niet in de cellen.

Near Infrared blijkt tot 8 cm in het lichaam te kunnen doordringen en kan dus vrijwel alle organen van het lichaam bereiken, wanneer je niet te veel overgewicht hebt natuurlijk.

Is je vetlaag vele centimeters dik, dan kan Near Infrared niet alle organen bereiken, simpelweg omdat het niet ver genoeg je lichaam binnen kan dringen. Dit is één van de vele nadelen van overgewicht, één waarbij eigenlijk nooit rekening wordt gehouden.

Omdat Near Infrared een groot doordringend vermogen heeft, dringt het met gemak door kleding heen. Wanneer je merkt dat je huid opwarmt wanneer je in de zon bent, dan weet je dat Near Infrared je bereikt.

Wanneer je in de winter vele lagen kleding en een dikke jas aanhebt, dan is de kans groot dat je niet veel Near Infrared binnenkrijgt.

Near Infrared straling(en de rest van het Infrarood spectrum) is het sterkst in de ochtend en in de namiddag.

Ultraviolet B stimuleert de aanmaak cholecalciferol, (waaruit vitamine D wordt gemaakt) in de huid. Hiervoor moet je huid dus blootgesteld worden aan de zon. Het is raadzaam om dit langzaam op te bouwen om verbranding te voorkomen.

Wanneer je zonnebrandcrème gebruikt, dan blokkeer je de UVB-straling voor een groot deel waardoor de aanmaak cholecalciferol sterk wordt vermindert.

Daarnaast zitten er in de meeste zonnebrandcrèmes tal van chemicaliën die, op z’n zachts gezegd, niet goed voor je zijn.Wanneer je bescherming voor je huid tegen de zon nodig hebt, dan kan je dat natuurlijk doen door middel van je kleding, draag kleding met lange mouwen in plaats van een hemdje.


Je kunt je huid ook beschermen door je in te smeren met olijfolie (extra virgin) of kokosolie (extra virgin), al dan niet met een paar druppels jodium toegevoegd.


De bescherming van de olijfolie is circa factor 2 en kokosolie is circa 4, kokosolie met jodium toegevoegd circa factor 4.

Extra virgin is de zuivere olie, de eerste persing. Die moet je hebben.Van een kennis van mij die in een olijfperserij heeft gewerkt heb ik  vernomen dat via een chemisch proces de rest van de olie wordt gewonnen en dat het ongezond is om deze olie te gebruiken. 

Ik had dit al eerder gelezen, maar wanneer je het hoort van iemand die in de betreffende industrie heeft gewerkt, dan heeft het meer impact. Voor mij dus alleen maar extra virgin olie. 

Mijn advies om is zonnebrandcrème alleen te gebruiken wanneer je weet dat je langer in de zonnestraling moet zijn dan dat je huid aan kan en wanneer olijfolie of kokosolie niet voldoende is.


Natuurlijke bescherming tegen UVB straling

Het blijkt dat wanneer je je huid in de ochtend blootstelt aan de zon, de infraroodstraling er voor zorgt dat je huid voorbereid is op een hoge UVB-straling met als gevolg dat kans op verbranding kleiner is.

Wanneer je in de namiddag in het schijnsel van een lage of ondergaande zon zit, dan zorgt de infrarood stalling voor herstel van huidschade door de UVB.

De natuur heeft dus aan alles gedacht!

 


dr. Sean O'Mara zijn ervaringen bevestigen dit. Hij vertelde dat hij, toen hij gestationeerd was in het Midden Oosten, vroeg in de ochtend 10 minuten in de zon ging staan om zijn huid voor te bereiden op de UVB straling van die dag.

Ondanks dat hij geen zonnebrandcrème gebruikte is zijn huid nooit verbrand.Ik heb hier de voordelen van het buiten zijn met betrekking tot infraroodstraling van de zon kort beschreven.

Het zichtbare licht heeft ook een grote invloed op je gezondheid en welzijn. Daarnaast heeft het buiten zijn, bij voorkeur in de natuur of in de nabijheid van groen van bomen /struiken, ook tal van andere voordelen.

Ik zal binnenkort in andere artikelen hierin dieper op ingaan.

Geloof in jezelf!

Ik geloof in je!

 

Meer wonderbaarlijke artikelen lezen? Neem een kijkje in de Miraculeuze Bibliotheek