Stap voor stap

Wanneer je beseft dat het niet goed gaat in je leven terwijl je snakt naar blijheid, geluk en gezondheid, dan is het moment aangebroken om stappen te zetten.

Om aan de slag te gaan om wél ervaren wat je wilt, maar wat vaak zo ver weg lijkt.

Ik heb zelf vele malen in mijn leven dit soort momenten ervaren en na vele pogingen en vele malen inslaan van nieuwe richtingen, die dan helaas doodliepen, is het mij dan eindelijk toch gelukt om de hindernissen te ontwijken en wél te ervaren wat ik graag wil.

Ik zal je hier laten zien welke stappen jij kunt zetten om uit de situatie te komen waarin je nu zit.

De volgorde van de stappen die ik laat zien is niet willekeurig. Begin bij stap 1, als die van toepassing is op jou, en ga van daaruit verder. 

Ik heb ervaren dat wanneer je hard aan de slag gaat met een stap waar je nog niet aan toe bent, de kans groot is dat je snel vastloopt. Ondanks al je inspanningen.

Stap 1 - slaap goed

Goed slapen is de basis van een stabiele én opgewekte stemming heb ik ervaren na circa 40 jaar onregelmatig en slecht slapen.

Ik had mij er eigenlijk al bij neergelegd dat ik altijd onrustig en slecht zou slapen. En doodmoe wakker zou worden. Wat opviel is dat wanneer ik wanneer ik wel eens een paar nachten beter sliep, ik toch moe en ongelukkig wakker werd.

Mijn ogen werden geopend toen ik een youtube filmpje over slaaprestrictie zag waarin werd uitgelegd dat a. iedereen goed kan slapen, als je maar moe genoeg bent en b. dat iedere dag op de zelfde tijd opstaan essentieel is om een goed slaapritme te ontwikkelen.

Wil je meer weten over  goed slapen met behulp van slaaprestrictie, klik dan op deze link

Heb je hier geen last van en slaap je goed, dan is het gemakkelijk, ga door naar stap 2

Stap 2 - beweeg (veel) meer

Ik wist wel dat regelmatig bewegen goed gezond is maar door het slaaprestrictie experiment heb ik ontdekt dat het nog veel belangrijker is dan ik dacht.

Om maar wakker te kunnen blijven met relatief weinig slaap (je ligt maximaal 6 uur in bed bij het slaaprestrictie programma) zijn mijn dochter en ik veel gaan lopen. En daarmee bedoel ik heel vaak en veel meer stappen per dag. Ik bedoel dus niet 1 grote wandeling per dag erbij maar 6 keer of meer een stukje lopen waarbij er dan een paar wandelingen zitten die wat langer zijn.

Meer weten over meer bewegen - klik hier

Stap 3 -