Stap 2
Veel meer bewegen

Veel meer bewegen heeft een goede uitwerking op je lichamelijk en geestelijk welbevinden weet ik inmiddels uit eigen ervaring.

Door het slaaprestrictie programma dat ik en mijn dochter hebben gevolgd hadden we in het begin heel veel moeite om wakker te blijven.

Om maar niet in slaap te vallen zijn we veel meer gaan bewegen in de vorm van wandelingen maken, korte en langere.

Gedurende de dag gingen we stukjes lopen, ongeveer 10 minuten lang. Na het avondeten een iets langere wandeling. Later in de avond nog een keer, iets korter dan. Op dit moment was de behoefte aan slaap (slaapdruk)  heel erg hoog en hadden we het gevoel dat we in slaap zouden gaan vallen wanneer we bleven zitten.

Door dat veel meer bewegen, ik deed al fitnesstraining dus was al wel actief, in combinatie met het slaaprestrictie programma, voelden we ons lichamelijk én geestelijk veel beter.

Gedurende de dag onderbreek ik regelmatig mijn werk achter de computer om een stukje te gaan lopen, al is het maar voor 5 minuten. Ik streef er naar om minimaal 12.000 stappen per dag te zetten. En dit lukt mij 6 dagen van de week. De ene dag dat het niet lukt zit ik er maar een klein beetje onder.

Mijn dochter merkte dat hoe meer zij liep, des te beter zij zich voelde. Zij heeft er daarom voor gekozen om minimaal 20.000 stappen per dag te zetten. Iets dat ik maar enkele dagen per maand haal.

Voor het veel meer bewegen raad ik als basis wandelen aan. Iedereen kan dit doen, je bent lekker buiten (hoewel je ook rondjes in huis kunt lopen, hetgeen we ook doen), en is niet belastend voor je gewrichten.

Daarnaast kan je natuurlijk ook nog op de fiets springen.

Wat ik hierbij wil aanraden is om te onthouden dat het gaat om de frequentie, dus hoe vaak je gaat bewegen, en niet om in 1 keer alle stappen van de dag te zetten in een enorme wandeling.

Hoe kan je het meer bewegen het beste opbouwen?

Over het algemeen kan je binnen korte tijd 5000 stappen meer zetten dan wat je nu loopt. Iedere dag iets langer lopen of iets vaker, dan heb je dit snel bereikt.

Streef uiteindelijk naar minimaal 12.000 stappen per dag, de 10.000 die vaak wordt aanbevolen is wel erg magertjes.

Zoals gezegd, meer bewegen in de vorm van regelmatig wandelen is de basis. Meer bewegen is optioneel, wil je daarover meer weten, klik dan op deze link.