Voeding
voor meer energie

De juiste voeding geeft je meer energie. Dit is algemeen bekend. Maar wat is de juiste voeding? En hoezo krijg je dan meer energie?

Waarschuwing: als je wilt vasthouden aan de gangbare opvattingen over voeding, die je overal leest op het internet (waarbij bijna iedereen de ander napraat en kopieert) en niet openstaat voor andere inzichten, hoe tegenstrijdig die ook zijn met de gangbare opvattingen, lees dit artikel dan niet.

Een aantal jaren geleden zat ik in een flinke dip, geestelijk en lichamelijk. Door een lastige en schijnbaar onoplosbare situatie was er een sprake van jarenlange chronische stress waardoor mijn lichaam en geest afgebroken waren.

Ik probeerde onder andere met behulp van voeding er weer bovenop te komen. Na alle gangbare goede adviezen te hebben gevolgd, onder ander door het eten van veel groentes en kruiden, ging het echter niet veel beter.

Ten einde raad ging ik een nieuwe zoektocht beginnen die uiteindelijk leidde tot nieuwe inzichten en meer gezondheid op lichamelijk en geestelijk gebied.

Na langdurig zoeken kwam ik door het lezen van informatie van Ray Peat, hoe ik bij hem ben uitgekomen weet ik niet meer, tot het besef dat de basis van energie te vinden is in de cellen van je lichaam. En wanneer je cellen niet goed kunnen functioneren er weinig energie beschikbaar is voor lichamelijke processen. Met lichamelijke en geestelijke ziektes als gevolg.

Binnenkort zal ik hierover meer schrijven en een aantal basis principes uitleggen zodat je je voeding kan aanpassen voor een beter lichamelijk en geestelijk welzijn.