Wie wint het gevecht
in jouw hoofd?

Er is een gevecht gaande in je hoofd. Een gevecht op dat gaande is op vele fronten.

 Misschien ben jij je er bewust van dat dit gaande is. Misschien ook niet. Misschien heb je het besef onbewust wel maar weet je het niet te duiden.

 Laat mij er een licht(je) op schijnen. Om ze een beginnetje te maken met het verhelderen van wat er aan de hand is in je hoofd.

 Op één van de fronten wordt de strijd gevoerd door je Ego. Dat probeert je klein te houden zodat je maar veilig bent en blijft. Dit is echter schijnveiligheid. Door te luisteren naar dat stemmetje dat zegt dat je het vooral niet moet doen, niet te veel nieuwe zaken moet proberen, dat je het beste alles bij het oude kunt laten. Omdat je dan weet wat je hebt. Hoe pijnlijke/vervelend/verdrietig die situatie ook is.

 De beperkende overtuigingen die je hebt, bijvoorbeeld ’daar ben ik niet goed genoeg voor’ of ’dat kan ik niet‘, enz. maken ook dat je vooral op het punt blijft waar jij je bevindt en niet verder komt of wel een klein beetje verder komt, maar dat dit je heel veel moeite kost waardoor je geneigd bent om het snel op te geven.

Afleiding zoeken is ook een symptoom van het hebben van beperkende overtuigingen.

 Een andere strijd die wordt gevoerd, is een gevecht om aandacht. Waar richt jij je op? Waar ben je mee bezig? Is je aandacht gevangen door alles wat er op het scherm, online en tv, gebeurt? Bedenk dat heel veel content wordt gecreëerd om jouw aandacht te pakken. En vast te houden. Zodat je maar passief content consumeert. En overspoeld kan worden met reclame boodschappen. Van bedrijven of overheid.

 Social media is dusdanig opgezet dat het iedere keer weer je aandacht vraagt. Dat is niet zomaar. Daarover is heel lang nagedacht. En zijn er heel veel testen gedaan om het maar zo verleidelijk mogelijk te maken.

 Besef dus dat iedere keer dat jij je laat afleiden, jij weer een gevecht om aandacht hebt verloren.

Iedere keer weer.

Hoe vaak gebeurt het je per dag? Wees eens eerlijk naar jezelf.

Hoe vaak laat je het nog gebeuren per dag?

Want daar gaat het om. Sta je het nog toe? Of besluit je dat het nu (niet) mooi is geweest, dat jij de baas bent in jouw hoofd. En dat jij gaat beslissen waar jouw aandacht naar toe gaat.

Dat je gaat stoppen met het gedachteloos consumeren.

Dat je stopt met anderen, bedrijven / overheid / bekenden / onbekenden, toegang te geven tot jouw hoofd en dat jij bewust gaat bepalen waar je aandacht naar toe gaat.

Dan ben je het gevecht in je hoofd aan het winnen.

En bedenk je misschien wel op een zeker moment dat het leven te mooi en te kort is om het op zeker te spelen en besluit er een avontuur van te maken. Hoeveel risico durf jij vandaag te nemen?